Reizen: Review Hotel Dannerwirt

Reizen: Review Hotel Dannerwirt

Soms neem je dingen voor om te doen, en uiteindelijk doe je het dan toch niet. Waarom zou je soms denken? Dus dit is een mooi begin om toch een keer mijn tips voor hotels en andere leuke plekken op papier te gaan zetten. 

Onderweg naar Italië hebben wij een mooie tussenstop gevonden in het dorpje Flintsbach am Inn. Het dorpje ligt vlakbij de snelweg maar is toch landelijk gelegen tussen de weilanden in de bergen. De autosnelweg is vanaf hier niet te horen. Het hotel Dannerwirt ligt midden in het dorp en heeft voldoende (gratis) parkeerplekken voor de deur. Dit keer was het manlief die de overnachting heeft geboekt, normaal gesproken ben ik diegene :-).Maar ik kan niet anders zeggen dat hij het heel goed uitgezocht heeft! Het hotel heeft naast de reguliere kamers, ook gerenoveerde kamers die op de bovenste etages liggen. Het zijn prachtige kamers met typisch Duits, veel hout in de inrichting.
Wij kregen een upgrade en hadden een prachtige kamer om in te slapen die bestond uit twee slaapkamers, een eigen badkamer met douche, en een separaat toilet. Met uitzicht op de kerk en in de verte de bergen was dit een prima overnachting 's plek onderweg naar Italië. Wij hebben hier logies en ontbijt geboekt. Voor het hotel is een leuk terras waar ook mooie schaduwplekjes te vinden zijn bij zwoele, warme zomeravonden. Wij hebben het onszelf makkelijk gemaakt en hebben hier twee avonden gegeten. Er is een wisselende kaart met een aantal vaste gerechten en dag specialiteiten. De kwaliteit van het eten is heel erg goed, veel variatie, en prima porties. Ook voor kinderen is een apart menu maar ze kunnen ook van grote kaart iets uitkiezen.

Na een goede nacht met heerlijke comfortabele bedden, was het tijd voor het ontbijt. Het ontbijt is prima en er zijn heerlijke verse broodjes, sapjes, yoghurt, muesli en vleeswaren. Mocht je een liefhebber zijn van cappuccino dan krijg je de keuze uit een normale of een grote kop, uit eigen ervaring weet ik nu dat je bij de grote cappuccino onderhand een soepkom krijgt, maar hij is wel heel erg lekker. Toen mijn man zei we slapen hier twee nachten dacht ik, maar wat moeten we dan in de tussentijd doen? Die vraag heb ik toch bij moeten stellen.

Na rustig te hebben ontbeten zijn we in de omgeving op zoek gegaan naar de 'blaue quelle', de blauwe bron, in een dorpje verder op genaamd Erl. Het was leuk om te zien maar veel qua grootte een beetje tegen. Wel een aanrader was de waterval hier niet veel verder. Het was een kwestie van alleen de bordjes volgen. Dat was een leuke, relaxte wandeling na een lange autorit de dag ervoor. Je kon er zelfs bij zwemmen. Geen afleidingen van beeldschermen hier. Hoe leuk is het, om steentjes tegen de rotsen te gooien en in het water te lopen met de voetjes. Ontspanning ten top! Bij bakkerijen kan je altijd uitstekend lunchen. Onze lunch hebben we gehad in een bakkerij naast een supermarkt in het dorpje Brannenburg. Verser dan dit wordt het niet.

Helemaal een mooi cadeautje is het prachtige natuur zwembad in het dorp waar wij sliepen. Op loopafstand (weg oversteken, de hoek om en naar beneden lopen en dorp in) vind je het zwembad. Wij betaalden drie euro voor twee volwassenen en een kindje. Het zwembad heeft een duikplank en een glijbaan en een prachtige ligweide met uitzicht op de 'Wilde Kaiser' in Oostenrijk. Je zit hier namelijk niet zo heel ver van de Oostenrijkse grens vandaan.

Het was een heerlijke ontspannen dag en iedereen was klaar voor de reis door naar de Dolomieten. Kortom. Hotel Dannerwirt is een hele goede keuze om te overnachten onderweg naar Italië.

Hotel Dannerwirt in Flintsbach
Kirchplatz 4
83126 Flintsbach am Inn
www.dannerwirt.de 

Naar het overzicht

© 2024 Content Communicatie
Website door OVK webdesign