Blog voor Inspiring Concepts

Blog voor Inspiring Concepts

Als interieurontwerper word ik niet alleen gevraagd om thuis een plek te creëren waar men zich prettig voelt. Steeds meer bedrijven realiseren zich dat zij de productiviteit van hun werknemers kunnen vergroten, als het kantoor waarin zij zich bevinden ook een fijne basis biedt. We brengen per slot van rekening meer tijd door op onze werkplek, dan dat wij thuis zijn. Daarom is het belangrijk om medewerkers positief te beïnvloeden door de inrichting van de werkplek.

Juiste kantoorinrichting

Waaraan voldoet dan de juiste inrichting hoor ik je denken? Er is geen goed of fout. Het kantoor is een afspiegeling van je bedrijf, dus laat het karakter uitstralen en geef het een persoonlijkheid. Zorg dat het een plek is waar men graag samenkomt om elkaar te inspireren, samen te werken en zo tot nieuwe inzichten te komen. Laat saaie muren plaats maken voor mooie, duurzame, natuurlijke materialen in eigentijdse kleuren die passen bij jouw bedrijf. In de inrichting van kantoren anno 2019 zijn duidelijke trends te herkennen.

Thuis op je werkplek

De traditionele kantoortuin van vroeger met zijn saaie en identieke bureaus hebben we inmiddels wel achter ons gelaten. Anno 2019 is de in hoogte verstelbare werkplek niet meer weg te denken uit onze kantooromgeving. Het welzijn van de werknemers staat voorop. Iedereen kiest zelf hoe hij of zij achter het bureau zit of staat. Een ergonomische bureaustoel die aanpasbaar is aan jouw wensen of wellicht een fiets achter je werkplek om zo lichamelijke klachten te verminderen of te voorkomen. Ergonomische hulpmiddelen zorgen ervoor dat je mensen zich goed voelen. En iemand die prettig in zijn vel zit, draagt positief bij in een verminderd ziekteverzuim.

Groene werkomgeving

Een andere belangrijke factor om het ziekteverzuim terug te dringen is een groene werkomgeving. Groen in ons leven is al langer in trend voor thuis. Op kantoor is groen echter minstens zo belangrijk, want er wordt veel tijd doorgebracht. Groen in de kantoorinrichting zorgt voor blije medewerkers, minder geluidsoverlast en meer productiviteit en creativiteit. Daarnaast hebben planten een goede invloed op het terugbrengen van verontreinigende stoffen en fijnstof in de lucht. In veel kantooromgevingen worden daarom een groene plantenwand of moswand geplaatst die zorgen voor een verbeterde luchtkwaliteit. Een bijkomend voordeel is dat planten het bedrijfsimago versterken.

Het kantoor van de toekomst

De digitale wereld om ons heen heeft een vlucht genomen. Onze werkomgeving wordt hierdoor anders, het Internet of Things, big data, het zijn factoren die onze (werk)omgeving en manier van werken beïnvloeden. Je kan tegenwoordig overal online en bereikbaar zijn. Je klapt je laptop open en je kan aan de slag. De kleine, flexibele werkplek heeft de toekomst! De flexibele werknemer heeft flexibele technologie nodig: draadloze verbinding, gebruiksvriendelijke tools om samen te werken op afstand en om je werkplekken te 'connecten' met de buitenwereld. Alles om de efficiëntie te verhogen en het kantoorleven eenvoudiger te maken.

Samen of apart

Bedrijven richten hun werkplekken in naar gelang welke behoeften er zijn bij de medewerkers en afhankelijk van het werk dat zij moeten doen. In een grote ruimte hebben mensen soms moeite zichzelf te concentreren door geluidsoverlast. Een kleine ruimte waar men zonder afleiding kan zitten is dan een must. Ook het creëren van werkplekken voor een kort overleg in een informele setting is een zichtbare trend. In de indeling van de kantoorruimte is een mix van beide een ideale uitkomst.

Inspiring Concepts helpt met het bedenken van concepten voor werkomgevingen en heeft reeds mooie projecten voor kantoorinrichting begeleid met enthousiaste en tevreden opdrachtgevers. Wilt u ook een prettige en inspirerende werkomgeving creëren voor je medewerkers? Neem contact met ons op en wij komen graag bij u langs op kantoor om de mogelijkheden te bespreken.

Naar het overzicht

© 2024 Content Communicatie
Website door OVK webdesign