Reizen: Valencia deel 1

Reizen: Valencia deel 1

Op stedentrip naar Valencia!

Deze stad stond al langer op ons verlanglijstje als reisbestemming maar nu pakten we echt de koffers om op pad te gaan naar Valencia! 

Vliegen via Eindhoven
Wij kozen er voor om dit keer met Transavia een vroege vlucht te nemen (om 7 uur) vanaf Eindhoven om zo onze volledige stedentrip te kunnen benutten. Ideaal om je auto te parkeren en binnen 5 minuten lopen bij de vertrekhal te kunnen staan. Je hebt verschillende keuzes met betrekking tot hoe dichtbij de vertrekhal je wilt parkeren (wij namen P3 Silver). Een tip, mocht je lid zijn van de ANWB, dan parkeer je hier met korting. Na een prima vlucht met Transavia (we vertrokken met regen) kwamen we aan (09.08 uur) onder een stralend ochtendzonnetje. Op naar nieuwe herinneringen. Vamos!

   

Van de luchthaven naar het centrum
Je kunt er natuurlijk voor kiezen om met de taxi van de luchthaven naar het centrum te gaan maar wij gingen met de metro naar het centrum toe. Het openbaar vervoer is prima geregeld in deze stad en de kosten zijn in verhouding tot de taxi laag. Wij kozen ervoor om een metrokaart te nemen die je steeds op kunt laden en waarmee je met meerdere personen op 1 kaart kunt reizen. 

Huur een fiets
Welke reisgids je er ook op naslaat, dè tip die overal naar voren kwam was huur een fiets! Dat advies hebben wij ter harte genomen, want hoe verken je een stad die bruist het beste?! Juist per tweewieler! Hoe heerlijk is het om de zon op je gezicht te voelen en de wind door de haren te laten waaien terwijl je een nieuwe stad ontdekt? Heel fijn. Dus nadat wij in ons hotel (Valencia Oceanic Affliated by Melia) aankwamen zijn wij er direct op uit gegaan om een fiets te reserveren.

Tip: kies hier wel een betrouwbaar adres voor uit en let goed op dat je er een verzekering bij afsluit en onder welke voorwaarden. Wij namen het adres dat het hotel aangeraden had, hier werkten ze al jaren mee. Ze geven hier ook fiets tours maar wij kozen er voor om zelf de stad te verkennen. (pelicanbikerentals.com)
Wij kozen er wel voor om voor de veiligheid een fietshelm te dragen, niet verplicht maar wel gezien de drukte een fijne gedachte. Je krijgt exta sloten mee om je fiets vast te zetten, gebruik ze ook vooral.  

Ciudad de las Artes y las Ciencias
Oftewel 'de Stad van de Kunsten en Wetenschappen', het lag op loopafstand van ons hotel dus dit was onze eerste wandeling. Je vindt hier diverse bezienswaardigheden zoals Oceanogràfic, het grootste aquarium van Europa, Museo de las Ciencias (het Wetenschapsmuseum) en Umbracle. In deze gratis toegankelijke tuin, wandel je tussen heerlijk geurende bloemen uit het Middelandse Zee gebied, en vliegen de groene, tropische vogels langs je heen. In de avond kunnen de voetjes van de vloer want dan kan je dansen tot in de late uurtjes tussen de palmbomen in de openlucht club L’Umbracle.

 

Hemisfèric, de 3D bioscoop, is onderdeel van Ciudad de las Artes y las Ciencias.  Wij zijn hier niet in geweest omdat we het eerlijk gezegd te mooi weer vonden om binnen te zijn. Wat we wel gedaan hebben, wellicht een beetje toeristisch maar who cares, is een bootje gehuurd om een beetje rondom de gebouwen te peddelen. Je kunt ook een SUP huren en dat werd ook veelvuldig gedaan. Het is een fotogenieke locaties met alle futuristisch uitziende, iconische gebouwen, ontworpen door de Valenciaanse architect Santiago Calatrava

 
 

Mocht je meer gebruik willen maken van het openbaar vervoer dan is de Valencia Tourist Card een goed idee. Je kunt kiezen voor de 24, 48 of 72 uur geldigheid. Hiermee reis je niet alleen gratis met bus, metro of tram maar je krijgt ook korting of gratis toegang bij musea en andere attracties. 

Stadionbezoek Estadio Mestalla
Mocht je een wedstrijd willen bezoeken van Valencia, wacht dan niet te lang met kaartjes kopen. Wij deden dat meteen de 1e dag bij het stadion. Je kunt ze ook online kopen maar wij vonden het prettig om dit ter plaatse te doen. Qua prijs maakt het geen verschil. Wij zaten bij de wedstrijd Valencia - Valladolid tussen hele fanatieke supporters en dit droeg bij aan een avondje voetbal kijken met passie. Gelukkig wonnen ze de wedstrijd en dat verhoogde de sfeer! Mocht je voor de wedstrijd iets willen eten dan is Menta Valencia een aanrader. Je kunt hier prima eten, er heerst een goede sfeer en vriendelijk personeel. Rondom het stadion zitten niet veel restaurants die echt de moeite waard zijn dus wij waren blij met onze keuze. We zijn na de wedstrijd nog iets gaan drinken om een leuke avond af te sluiten. 

 

Meer weten over het vervolg van onze reis? Lees verder de andere ervaringen en reistips in deel 2!

Naar het overzicht

© 2024 Content Communicatie
Website door OVK webdesign